slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Fikon & Mozzarella - Figs & Mozzarella

Published: 2012-08-23 at 21:03:00
Kanske något av det enklaste du kan göra men samtidigt ljuvliga smaker som får gomen att jubla.
 
Här kan du slänga på nästan lite vad du vill, om du skulle vilja alltså. Det här är grunden men du kan lägga till rostade pinjenötter, rucolla eller/och kanske lite parmaskinka? Ja, det du föredrar. Eller så kan du hålla den precis så här enkel.
 
Färska, söta fikon, gräddig mozzarella, balsamicoreduktion/balsamicokräm och lite olivolja.
That's it.
 
Servera det som förrätt, som en del av en buffé, som en del av en middag eller bara till lite småplock till ett glas fylligt rödvin en fredagskväll när du vill mysa lite extra.
 
För sakens skull kommer här ett litet "recept"..och då använder jag verkligen ordet recept på det mest lösaktiga sättet som går :P
 
RECEPT - FIKON & MOZARELLA
1 "tallrik"
 
ca 125 gram Mozarella (1 vanlig förpackning)
2-3 färska fikon
Balsamicokräm
Olivolja
 
 
HOW TO?
 
1.  Riv isär mozzarellaosten i mindre bitar.
 
2. Skölj fikonen och skär dem i 4 delar vardera, placera ovanpå osten.
 
3. Ringla över balsamicokräm och lite olivolja.
 
Ta da!
 
Ha en härlig kväll!

Kommentarer - Comments
Helena Baardh

Åh, vilken ljuvligt god tallrik med läckerheter! Jag vill ha nu men får väl snällt vänta till i morgonkväll:)

2012-08-23 at 21:36:32 // http://helenassota.se/
Emmy

Så vackert! Och ljuvligt gott...

2012-08-23 at 21:57:48 // http://remsansbistro.blogspot.se
Anonym

Du lyckas alltid! Precis när jag frågat mannen vad vi ska på vår bröllopsdag i morgon öppnar jag facebook och ser länken till det här!
Vilken bra början! Funkar nog med champange va?
Sen tar vi restaurang efter det tror jag alldeles bestämt!
Kram

Svar: Hahaha...vad härligt!!! HOppas ni hade en härlig bröllopsdag!!! <3
Mary

2012-08-24 at 10:07:35
Plumeria - foto, illustration, inspiration.

Mums!!

2012-09-02 at 00:03:30 // http://plumerias.blogg.se

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback