slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Frosen Strawberry Cheesecake

Published: 2012-07-12 at 19:24:00
 Sitter hemma på balkongen just nu, kvällsolen lyser och det står en cheesecake framför mig.
En frusen jordgubbscheesecake på svenska, men jag tycker på något sätt att det låter bättre på engelska..."Frosen Strawberry Cheesecake".
 
Jups, där satt den.
 
Och jag kan informera herrskapet där ute..att den är inte äcklig.
Inte det minsta.
 
Ja alltså, om det var någon som trodde det då.
Jag brukar servera den här med färska jordgubbar, hallon och ibland lite grädde på toppen.
Denna gången ville jag dock prova något nytt, och jag kan meddela att det här var inte illa pinkat det här heller. Chokladsås, jordgubbscheesecake, hyvlad mörk choklad och sega maränger...
 
Känner att jag inte behöver säga så mkt mer om detta, bilderna får tala för sig själva.
 
Här kommer receptet, hoppas ni alla har en härlig sommarkväll!
 
RECEPT - FROSEN STRAWBERRY CHEESECAKE
 
16 krossade digestivekex
80 gram smör
 
450-500 gram färska jordgubbar
2,5 dl strösocker
0,5 dl vaniljsocker
 
7 stk gelatinblad
1 msk vatten
 
400 gram rumstempererad Philadelphia Cream Cheese
6 dl vispgrädde
 
HOW TO?
 
1. Börja med att lägga gelatinbladen i blöt under ca 5-10 minuter. Under tiden; krossa digestivekexen i en bunke, smält smöret och blanda dessa till en smulig massa. Tryck ut digestivekexblandningen i en springform (alltså sådan form med löstagbar kant). Använd baksidan av en sked så går det enkelt. Ställ in i kylskåpet så länge.
 
2. Skölj jordgubbarna och blanda med strösocker och vaniljsocker. Mixa till en slät smet. Vispa även upp din cream cheese så att den blir mjukare i konsistensen.
 
3. Krama ur gelatinbladen och smält tillsammans med 1 msk vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält på medelhög värme, det bränner lätt!
 
4. Blanda ner det smälta gelatinet i jordgubbsmixen, rör tills allt blandat sig noga. Vispa därefrter ner philadelphian i jordgubbsmixen och vispa med en elvisp tills att allt blandat sig väl.
 
5. Vispa tillsist grädden hårt och vänd ner den i jordgubbsblandningen.
 
6. Häll ner i springformen och släta till ytan. Ställ i frysen över natten eller i minst 6-8 timmar.
 
Ta fram cheesecaken ca 60 minuter innan servering så att den får mjukna till lite.
Servera till färska jordgubbar eller varför inte choklad- eller kolasås och kanske några maränger på toppen?.
Du väljer helt själv efter eget smak och tycke. Mumsigt värre är det i allafall!

Kommentarer - Comments
Too di Boo ♥

Fiiiii...ohhhh....jag dog!!!!

Svar: Hihihi!! När kommer du och rullar runt i cheesecake :P
Mary

2012-07-12 at 19:37:05 // http://liteoddmycketmolly.blogspot.com/
Too di Boo ♥

Alltså, jag kommer i alla fall att trycka ansiktet i en:)))

2012-07-12 at 20:06:35 // http://liteoddmycketmolly.blogspot.com/
Lingonberrie

Slurpii. Så gott det ser ut.
Mmm.

2012-07-12 at 20:24:18 // http://lingonberrie.se
Helena

Kan man göra den med tinade jordgubbar också?

Svar: Det kan man med all säkerhet göra. Jag har aldrig gjort det med frysta bär själv. Om de frysta jordgubbarna är lite mindre söta så blanda i mer socker så kommer du få lika bra smak ändå ;) Lycka till! Kram
Mary

2012-07-12 at 20:38:05 // http://helenaskvarter.blogg.se
Jennifer

Oj så vacker! Och så god den ser ut. Kram Jennifer

Svar: Tack!! ;) Den var enkel att göra men riktigt mumsigt!
Mary

2012-07-12 at 22:46:53 // http://wwwmittlivsomjag.blogspot.com
Malin - Stjärnflocka

Wow!!!
Den ser helt fantastik ut och jag tvivlar inte en sekund på att den också är väldigt god! :)
Kram Malin

Svar: Tack snälla du! Den var faktiskt riktigt mumsig :P Kram Mary
Mary

2012-07-12 at 23:17:01 // http://www.stjarnflocka.blogg.se
Malin´s Diner

Håhåjaja! Ser så fasligt god ut!

Kram Malin

2012-07-12 at 23:19:33 // http://malinsdiner.blogspot.se
Fotograf Sofie Gustafsson

men HÄRREGUD så gott!

2012-07-13 at 00:27:13 // http://www.sofiegustafsson.se
Lilla huset på prärien

men herreguuuud så himla gott. det måste jag prova. skulle passa på dotterns 6-års kalas i augsusti...

jenny

2012-07-13 at 07:49:00 // http://lillahusetpaprarien.blogspot.com
Jess

oh my vad gott det ser ut! Den där skulle jag mer än gärna smaka på, får nog testa den vid något tillfälle :) Kram

Svar: Det tycker jag att du ska göra!! :D
Mary

2012-07-13 at 10:08:08 // http://jessansworld.blogg.se
Sabina mammas tårtor

Ser underbart god ut

Svar: Tack kära du!
Mary

2012-07-13 at 11:33:44 // http://www.mammastartor.blogg.se
Emschen

Oh my
En liten fråga är gelantinblad inte svårt att jobba med? Fick för några år sedan rekommendationen att inte använda gelantinblad utan gelésocker istället för att då får man inte lika lätt klumpar.
Får se om jag vågar mig på att göra denna chesecaken en dag.
Kram

Svar: Hmm, nej det har jag aldrig varit med om.. Det där kan du strunta i. Gelatinpulver kan vara lite knepigare men gelatinblad, icke! Har aldrig, någinsinn varit med om att jag fått klumpar. Varken nu eller som total gelatinnovis. OM du skulle få det i ngt recept, hrö av dig så ska vi nog få rätsida på det tillsammans! <3 Kramar!
Mary

2012-07-13 at 14:27:35 // http://emschen.se
Socker, vanilj och en skvätt grädde

Cheescake är aldrig fel :))
Jag gör till efterrätt i kväll en kolatårta med kondenserad mjölk. Jag hoppas den är värd sin väntan!!!
Ha en bra dag!
Kram

Svar: Låter underbart gott!!
Mary

Johanna

Mmm mmm mmm!!! Ser ljuvligt god ut!!

Svar: Tack!
Mary

2012-07-13 at 17:44:46 // http://joherman.blogg.se
kiwiberries

alltså du vet ju hur man dekorerar tårtor!!

Svar: Haha, tack söta du!
Mary

2012-07-14 at 14:35:48 // http://kiwiberries.blogg.se/
Hanna

Hej,
Jag har en fråga gällande chokladsåsen! Hur får man den att bli tjockare och inte fullständigt rinna ner över kanterna?
Älskar din blogg!!

Svar: Hej Hanna! Tack för dina fina ord, blir superglad! Jag använde mig faktiskt av vanlig färdigproducerad chokladsås på tub. Det är väldigt viktigt att den är rumstempererad från början. Det som gör att såsen stannar är det faktum att cheesecaken är frusen. Den påverkar alltså chokladsåsen så att den blir iskall och det är därför den stannar i det läget den gör. Så du måste vara snabbnär du ska bre ut chokladsåsen så att den inte stelnar innan du hunnit få den över kanterna ;) Lycka till! Kram Mary
Mary

2012-07-18 at 15:10:38

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback