slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Chèvre Chaud & Jobb - Chèvre Cahud & a Job

Published: 2012-06-28 at 17:41:00
Jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdaterra den här veckan.
Men just så här precis i månadsbrytet är det bara så mkt att göra på jobbet. Igår jobbade jag väldigt sent och sådana dagar är det ett under om jag hinner få i mig någon mat själv ens.
Då blir det ofta lite enklare och snabba alternativ, dock sällan snabbmat. Snabbmat är bara inte min "grej" och jag blir sällan sugen på det. Däremot har jag mina egna snabbfavoriter när jag är hungrig och tid är en bristvara.
 
Ett alternativ är Chèvre Chaud.
 
Chèvre Chaud är franska och betyder mer eller mindre en varm/grillad ostmacka med just getosten Chèvre på. Hur enkelt som helst. Du skivar/smular bara osten över en bit formfranska, ringlar lite honung över och grillar i ugnen i några minuter. Jag brukar även ha lite valnötter samt ytterst lite grovmalen svartpeppar på.
 
Ja, för sakens skulle ska jag ju givetvis skriva ner "receptet" också.
 
RECEPT - CHÈVRE CHAUD
4 st
 
4 skivor formfranska
200 Chévre (välj inte den som säljs som limpa/korv, den är inte alls lika god och krämig enligt mitt tycke och smak)
Flytande honung efter smak och tycke
Grovmalen svartpeppar
1 dl valnötter
 
Sallad vid servering
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på ca 250 grader på GRILL.
 
2. Grovhacka valnötterna och lägg på formfranskan. Skiva eller smula osten över. Ringa lite honung över. Vi pratar om ca 1/2 tsk per smörgås. Strö lite grovhackad svarpeppar över.
 
3. Grilla mitt i ugnen tills dess att osten smält, det tar bara några minuter, flytta därefter upp smörgåsarna längst upp i ugnen och grilla ytterligare 1-2 minuter tills att osten får färg.
 
Klart!
 
Njut till en sallad. Du kan även ta bort valnötterna, strö valnötterna över smörgåsen när den är klar alternativt servera till salladen istället om du önskar det.
 
Lycka till!
 
Psst...förutom att jobba häcken av mig försöker jag förstå hur man spelar in videosnuttar med kameran. Ja..vi får se vad det blir. Men jag har fått flera önskemål på instruktioner för både macarons och spritstekniker och ibland duger det helt enkelt inte med stillbilder och text.. Vi får se vad jag hittar på :P

Kommentarer - Comments
Lingonberrie

Men åh vad gott? Det där gick rakt in i hjärtat på mig. Mitt lilla osthjärta. :) tack för inspirationen

2012-06-28 at 21:52:42 // http://lingonberrie.se
Paulina

Men så enkelt och gott. Perfekt kvällsmys också. Vi med småbarn äter ju så tidigt :)

2012-06-28 at 22:25:03 // http://oredssons.blogspot.com
Mohammedi's | Art, model & designer

gootttt!<3

2012-06-28 at 23:17:16 // http://mohammedis.se/
Johanna

Åh älskar chevré! Så himla gott! Bra "snabbmats"-tips ;D Tack!

Kika gärna in på min blogg! Jag skriver om träning, utseende, kost, om hur det är att vara ung och kronisk sjuk, och om lite allt möjligt i livet! :) Kram Johanna

2012-06-28 at 23:27:55 // http://johannawesterberg.blogg.se
Katarina

Mums, så gott! Och enkelt att laga dessutom :) Kram

2012-06-29 at 02:41:09 // http://hovkonditorn.blogspot.com

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback