slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Inlagd Vitlök med Rosmarin, Basilika & Chili - Garlic Pickle with Rosemary, Basil & Chili

Published: 2012-06-05 at 12:04:00

Inlagd Vitlök
Ännu ett midsommarrecept som passar fint till buffén eller till grillningen som vi alltid planerar in på midsommarafton.

Inte svårt alls, det är egentligen bara att skala vitlöken och sen koka ihop med allsköns kryddor, olja, vatten och äppelcidervinäger. Det jag tycker är lite slitsamt med de inlagda vitlökar som går att köpa färdiga i butik är att de ofta är väldigt krispiga och så att säga mer eller mindre råa. Därför förväller jag mina vitlökar för att de ska ta mer smak och dessutom bli mjukare och smälta i munnen.

Mmm, jo jag vet, det här kräver att man har en partner som också gillar vitlök coh är villig att mumsa i sig både en och två klyftor. Men i vårt hushåll är det inget problem, vi älskar vitlök båda två och äter inlagda vitlökar året om, men kanske extra mycket kring sommargrillningen.

Lite mysigt att ta med sig om du ska över på grillning hos någon vän, istället för en vinflaska och som komplement till alla de andra vanliga tillbehören!

Såhär gör du:

RECEPT - INLAGD VITLÖK med ROSMARIN, BASILIKA & CHILI

3 hela vitlökar
1 dl vatten
1 1/4 dl olivolja
3/4 dl äppelsidervinäger
2 tsk salt
2 tsk socker
2 lagerblad
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad basilika
1 tsk chiliflakes

HOW TO?

1. Skala vitlöksklytorna och förväll dem i lättsaltat vatten under ca 4 minuter. Häll av vattnet.

2. Blanda vatten, olivolja, vinäger samt kryddor, UTOM CHILI, i en liten katrull. Lägg i vitlöksklyftorna och låt sjuda i ca 6 minuter under lock, när det är 1 minut kvar lägger du i 1 tsk chiliflakes. Låt svalna något och häll sedan över i en decinficerad burk med lock. 

Låt svalna helt innan du ställer in burken i kylskåpet.  

Klart att servera till grillbuffén..
Lycka till!


Kommentarer - Comments
Malin - Stjärnflocka

Men, så mycket härligt du bjuder på!!!

Kram på dej!

Malin

2012-06-05 at 12:22:33 // http://stjarnflocka.blogg.se/
frida

Hur länge håller dom små rackarna sig innan dom vandrar ur burken själva?? (om man inte hinner äta upp dom innan vill säga)

2012-06-05 at 12:24:09 // http://linkansfru.blogg.se/
Lilly

hejsan!

jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak! vi ska ha med oss bakverk att sälja på skolan i fiket och jag har ingen aning om vad jag kan baka som är gott, är ganska enkelt och ser gott ut! skulle du kunna ge mej ett tips!jag tänkte baka imorron och det måste hålla sig till på fredag... Tacksam för svar!!!

2012-06-05 at 16:32:27 // http://lillystil.blogg.se/
Socker, vanilj och en skvätt grädde

Detta måste jag testa tedan i morgon. Det ska bli grillat i morgon, mmm. Är de klara att äta när de svalnat?

Huset ser underbart ut, förstår att ni vill flytta dit.

Kram på dig!


Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback