slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Lavendelsocker - Lavender Sugar

Published: 2012-03-25 at 11:21:00



UPPDATERING: Här hittar du lavendelglass som du kan använda lavendelsockret till!

Lavendelsocker..mmm..det doftar helt gudomligt! Har du lavendel kvar i trädgården efter sommaren, låt den för guds skull inte bara stå där, ta in den och torka och gör sedan underbart lavendelsocker eller kanske lavendelglass. Om inte du vill torka och spara så hör av dig till mig, jag kommer gladeligen med sax och påse i högsta hugg. Jag bjussar på livliga diskussioner och lavendelglass som tack! ;)

Lavendelsocker kan användas i sockerkaka, kakor, cupcakes, macarons, glass, godis eller vad du än önskar. Perfekt gå-bort-present och ser sådär lagom härligt ut i en fin glasburk på köksbänken. Ett fint band och en handskriven lapp och du är hemma! Glasburken är från House Doctor och har hittat hem till mig från Nordljus.

Jag använder sockret till lavendelglassen som det snart (håll ut "Stjärnflocka") kommer recept på. Vill man ha en något mildare smak på glassen kan man minska mängden torkad lavendel till 2 msk istället för 0,5 dl.


DIY - LAVENDELSOCKER
1 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
0,5 dl torkad lavendel

HOW TO?

Mixa allt till ett fint pulver och sila sedan genom en finmaskig sil för att få bort eventuella hela blommor.

Klart! :D

Vill man kan man blanda i lila färg, men jag tyckte personligen inte det är nödvändigt även om sockret har en gråaktig ton, jag tycker att det känns mer genuint utan färgtillsats men smaken är som baken.  Väljer du att färga ditt socker lila blir sockret fuktigt och du måste lägga ut det på bakplåtspapper att torka i 24 timmar tills det blivit ordentligt torrt, annars möglar det!


Kommentarer - Comments
Lollo♥

najs! :D

2012-03-25 at 13:06:01 // http://pesto.blogg.se/
Elin

Fin blogg och fina bilder! =)

2012-03-25 at 13:26:45 // http://fantasma.blogg.se/
Caroline

Hej! Jag hittade precis hit och tycker du har en fantastisk blogg med fina recept och bilder! :-)



Lavendel är min favoritkrydda och jag längtar sååå tills de börjar blomma igen, då blir det både lavendelsocker, -glass, -skorpor, -tryffel och allt annat man kan peta in det i!

2012-03-25 at 13:33:32 // http://tidenpategelbacken.wordpress.com/
Madde

Åh tack för tipset! Det är nog inget jag skulle använda själv, men det är en perfekt present! :)

2012-03-25 at 13:45:49 // http://cochise.blogg.se/
e m m a ;

det där blir det nog att prova på! Tack för tipset :)

2012-03-25 at 13:45:51 // http://emmahaa.blogg.se/
Alva

Kan verkligen tänka mig att det luktar gott! :)

2012-03-25 at 13:49:42 // http://alvathigers.blogg.se/
Sofie

Mmm, lavendelglass låter gott! Det måste jag prova!

2012-03-25 at 13:53:17 // http://zofzie.blogg.se/
Maria - Bloggdesign & Foto

Älskar lavendel! Luktar så himla gott!

2012-03-25 at 14:07:41 // http://photographybyristo.blogg.se/
Louise

Otroligt fina bilder! Kan tänka mig att det luktar väldigt gott!

2012-03-25 at 14:11:48 // http://louisedahl.blogg.se/
sara

vad mysigt!

2012-03-25 at 14:26:01 // http://smuls.blogg.se/
Ninni - Foto & Vardag

tjusigt =)

2012-03-25 at 14:28:13 // http://ninnzanlee.blogg.se/
WWW.CIRCUSBBY.BLOGG.SE

2012-03-25 at 15:01:57 // http://circusbby.blogg.se/
bella

fint :)

2012-03-25 at 15:30:44 // http://rememberthiis.blogg.se/
marcheline

åh, lavendelglass lät spännande!

2012-03-25 at 15:37:35 // http://xomarcheline.blogg.se/
martina

oj vad kreativt :)

2012-03-25 at 16:00:54 // http://fiktiiiv.blogg.se/
▲ cindyvuong

Åh, vad fint! :)

2012-03-25 at 16:19:49 // http://cindyvuong.blogg.se/
nea~

tjuusigt!:)

2012-03-25 at 16:31:23 // http://neafoto.webblogg.se/
anna

mysiga bilder :D

2012-03-25 at 16:43:53 // http://thetruthofanna.blogg.se/
hanna

Härligt! :)

2012-03-25 at 16:52:38 // http://hortegren.blogg.se/
Claudia

Härligt! Det kommer lukta toppen! :)



Var gärna med på min veckans blogg! Skulle verkligen vara kul, jag menar någon som du skulle verkligen ha chans att vinna! :)



Länk: http://claudias.blogg.se/2012/march/veckans-blogg-1.html#comment



Kram Claudia

2012-03-25 at 17:08:15 // http://claudias.blogg.se/
Elisabeth

Vilket bra tips =)

2012-03-25 at 17:15:43 // http://lajsa.com
Linn Johansson

Följa varann via bloglovin? :)

2012-03-25 at 17:28:05 // http://kindoflinn.blogg.se/
Jennyh

Åh vad fint du pysslat ihop det :)

2012-03-25 at 17:50:19 // http://www.jennyh.se
kiwiberries

låter underbart gott! vill gärna testa det!

2012-03-25 at 17:54:38 // http://kiwiberries.blogg.se/
Maja

Hej vilken snygg blogg du har

Kram<3

2012-03-25 at 18:07:36 // http://fashionmylive.blogg.se/
linnea

älskar din blogg, har följt den via blogglovin och kommer fortsätta göra det, ha en bra dag! :)

2012-03-25 at 18:26:53 // http://linneaams.blogg.se/
Malin - Stjärnflocka

Så, nu har jag gått lavendelbananas! Hann inte göra glass idag, men jag har gjort en liiiten burk lavendelsocker! :)

Kram Malin

2012-03-25 at 18:49:13 // http://stjarnflocka.blogg.se/
Alma

Guud vad gott! Jag är avis!

2012-03-25 at 18:50:49 // http://allie.blogg.se/
Johännä Nörd

Fina bilder ;D

2012-03-25 at 19:18:40 // http://johannanord.blogg.se/
Klara

Gud jag har aldrig hört talas om lavendelsocker förut :o Låter coolt!

2012-03-25 at 20:08:11 // http://pkfashion.blogg.se/
kerstin

tack för jätte bra tipps

2012-03-25 at 20:20:49 // http://lenaelisabeths.blogg.se/
Linn / Foto & Vardag

Fin blogg! Och fina bilder! :)

2012-03-25 at 20:35:41 // http://vigoo.blogg.se/
Emilia

Mysig blogg!! :) Vad heter din kamera?

2012-03-25 at 20:38:56 // http://regaliz.blogg.se/
Yasmine

fint!

2012-03-25 at 20:40:29 // http://stylebymine.blogg.se/
tove N.

Det låter mumsigt! Vilken söt burk också. (:

2012-03-25 at 21:19:19 // http://towwis.blogg.se/
Jasmine

Ett väldigt trevligt inlägg att få ta del av.

Jag kan tänka mig att lavendelsocker är gott. Jag vet bara att mamma bakade sockerkaka och gjorde glass med smak av lavendel - mycket uppskattat.

Kram

2012-03-25 at 21:38:08 // http://rosanatt.blogg.se/
Sarah

Fint fint :)

2012-03-25 at 22:04:20 // http://sarahkingoro.blogg.se/
kerstin

du mnin lavendel hade torkat på balkongen doftar än jag tog in lite nu efter jag läst på din blogg

vad ska jag göra nu då?

2012-03-25 at 22:18:29 // http://lenaelisabeths.blogg.se/
Amanda - lifestyle,foton,tips& och ibland lite annat! :)

superfina bilder :D å tack för recepttipset ;D

2012-03-25 at 22:29:48 // http://mandacecilia.blogg.se/
Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Tack för tipset. Vackra foton!

2012-03-25 at 22:51:28 // http://wiilow.blogg.se/
t h e s h i p ♥

gulligt! ♥ kram

2012-03-25 at 23:46:53 // http://photoship.blogg.se/
Sandra

När jag såg det här inlägget så kom jag på en helt annan sak. Har ett recept som jag skulle vilja prova men i det ska det vara torkad ljung - vet du var man kan få tag i det någonstans (bor i Sthlm så utbudet borde ju vara stort nog att man hittar det någonstans, men jag har inte lyckats)?



Tack på förhand och lavendelsockret var ju en toppen ide!

2012-03-26 at 16:16:59
Mary

Sandra; Jag har för mig att torkad ljung kan finnas i hälsokostbutiker, slå upp¨på nätet och ring runt och fråga! :) Lycka till!

2012-03-29 at 20:46:06 // http://madebymaryblogg.blogg.se/
Beatrice

Tack för tipset hur man gör detta socker, har letat i livsmedelsbutiker efter det men ingen har så nu vet jag hur jag gör eget ;)

Svar: Vad kul!!! :)
Mary

2012-08-26 at 14:15:50 // http://bakamedbea.blogg.se
Beatrice

Hur mycket socker behöver man i tex sockerkaka?

Svar: Hej Beatrice! Det beror på hur mkt lavendelsmak du vill ha. Personligen föredrar jag mer lavendelsmak i exempelvis glass och godis men mindre i kakor. Jag skulle börja med att ersätta ungefär 1/3-1/2 av sockermängden med lavendelsocker för att få en utgångspunkt i smakväg. Sedan kan du öka något alternativt minska mängden lavendelsocker utifrån vad du själv föredrar. När jag bakar kakor av olika slag brukar ja ha max hälften lavendelsocker, men det är ju bara mitt smak och tycke. Lycka till, hör gärna av dig hur det gått!
Mary

2012-09-01 at 12:22:21 // http://bakamedbea.blogg.se

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback