slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Supersnabb Lyxpasta

Published: 2012-03-16 at 19:42:42


Den här pastan serverades jag en härlig kväll hos en vacker kvinna som heter Maria.
Hon lagade underbara protugisiska mojitos (mojito är min absoluta, hands down, favoritdrink) och bjöd oss på en sagolikt pasta som var så otroligt god sin enkelhet till trots.
Jag har bara förändrat en liten del och det är att jag rosat pinjenötter och blandar ner i salladen. De ger en nötighet och ett ökat tuggmotstånd, dessutom tar de fram nötigheten i ruccolan.

Det här är den pastan du slänger ihop när du inte orkar vänta på att färskpotatis ska småputtra i en timma, den kvällen när du får oväntat besök och inte vill stå timmar i köket, den kvällen när du och din kära vill äta något gott men ändå okomplicerat eller den där kvällen när du får många vänner på besök och helst inte vill stå och svettas i köket medan du lagar mat och 10 personer. 

Men ikväll lagade jag den mest av allt för att jag önskade en liten guldkant på vardagen!

Det är lite hur som haver med det här receptet. Om du av någon anledning vill slänga ner hela ruccola paketet i salladen så gör för all del det. Det här är mina mått, men känner du att du vill häva i mer eller mindre av något är det bara tuta och köra! :)
Ett måste är kopiösa mängder av färskriven parmesanost!
 Ställ gärna fram hela parmesanosten och ett rivjärn och låt gästerna riva den mängd parmesanost de själva önskar.

RECEPT - SUPERSNABB LYXPASTA
2 stora portioner (eller tre små)

1 paket färsk tortellini (250 gram), ex ricotta & spenat-smak
   120 gram parmaskinka (ca 1 normalstort paket)
1 stor näve ruccola (ca 40 gram ruccola)
250 gram baby plommontomater eller körbärstomater (1 förpackning)
ca 30 gram rostade pinjenötter

Olviolja med citronsmak

Massor av färskriven parmesanost

HOW TO?

1. Koka upp vattnet till pastan, glöm inte att salta vattnet.

2. Under tiden vattnet blir varmt rostar du pinjenötterna i en het och torr stekpanna tills de fått lite färg. Häll upp på en assiett och låt svalna.  

3. Lägg ner den färska pastan i vattnet och koka enligt anvisningarna.

4. Under tiden pastan kokar tar du fram rucolla (dela den inte) och baby plommontomaterna (låt även dem vara hela). När pastan kokat färdig, häll upp den i ett durkslag och spola med kallt vatten några sekunder. Pastan ska serveras kall/sval så att du spolar med kallt vatten hjälper bara avkylningsprocessen. Låt pastan svalna och ta under tiden fram parmesanosten och parmaskinan.

5. Duka bordet, blanda den avsvalnade pastan med tomater, ruccola, pinjenötter och häll upp på ett fint fat eller i en skål. Rulla parmaskinkan och placera i/runt om din sallad.

Servera med parmesanost och Olivolja smaksatt med citron...


Servera till ett glas rött och njut!


Kommentarer - Comments
casaofmia

Åh så gott, detta skall jag verkligen laga kram

2012-03-16 at 20:17:40 // http://www.casaofmia.blogspot.com
Sofia

Men Mary bjud hem mig på detta :D

Smaskigt värre!!!!



Kram på de´

2012-03-16 at 22:13:15 // http://solgardsbloggen.blogspot.com/
Annelie

Enkelt och säkert jättegott!!!

2012-03-17 at 09:56:44 // http://ettfridfullthem.blogspot.com/
Helena / Bara en kaka till

Precis det här brukar jag också laga vid sådana där tillfällen! Och mojito är min favoritdrink också. Great minds think alike. ;-)

2012-03-17 at 10:54:10 // http://www.baraenkakatill.se
Cornelia

åh så fint, ser sjukt gott ut.

Skulle du inte kunna lägga upp något smarrigt recept på cupcakes? Skulle vara roligt.



+ vad använder du för kamera, det blir jätte fina bilder. Kram

2012-03-17 at 11:24:22 // http://cornelianaslunds.blogg.se/
frida

Lyx var precis det rätta ordet!!!

2012-03-17 at 11:28:33 // http://linkansfru.blogg.se/
LORISSA LOVEBOMB

Det ser helt fantastiskt ut, utom parmaskinka som jag inte gillar, men det måste ju gå att byta ut :)

2012-03-17 at 12:52:56 // http://lorissalovebomb.se
Sarah

ser supert ut!

2012-03-17 at 13:12:20 // http://lillystil.blogg.se/
tildaa ~

Underbart! Nu blev jag vrålhungrig. :)

2012-03-17 at 14:34:22 // http://bestofdays.blogg.se/
Sabina

Mums!! Ser jätte gott ut!

2012-03-17 at 17:26:24 // http://sabinahill.blogg.se/
maja.

åh tack. den köpte jag förra året så den finns nog tyvärr inte kvar.

2012-03-17 at 17:49:00 // http://maajis.blogg.se/
clara

Mm gott!

Fin blogg! :)

2012-03-17 at 20:35:28 // http://claravem.blogg.se/
Moa

Mumsigt!

Super fin blogg du har!:D

kram.

2012-03-17 at 21:06:09 // http://pphotographyz.blogg.se/
Martina

Fin blogg!!!

2012-03-18 at 03:09:59 // http://destinationshanghai.blogg.se/
VERONICA

Åh det där måste jag testa! ser himmelskt gott ut!!

2012-03-18 at 09:27:57 // http://missboholm.se
Malin - Stjärnflocka

Det där såg fantastiskt gott ut! Älskar dina matbeskrivingar...

Kram Malin

2012-03-18 at 09:48:16 // http://stjarnflocka.blogg.se/
Amanda Engström

Det där såg verkligen inte helt fel ut, mums!

2012-03-18 at 12:00:40 // http://amandaengstrom.blogg.se/
AnnaMalin

Å, toppentips! Looove pasta, så just lyxiga pastarecept testar jag gärna!



Kram! //Malin (från gänget ;-) )

2012-03-18 at 16:18:51 // http://annamalinsrum.blogg.se/
Coquina

Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

2012-03-18 at 21:28:25 // http://coquina.blogg.se/
Annelie

Kan berätta att detta var supergott, åt det igår:-)



Kram

2012-03-18 at 22:10:05 // http://ettfridfullthem.blogspot.com/
maja.

åh vad gott det ser ut!

2012-03-18 at 23:44:29 // http://maajis.blogg.se/
CJ

Yum!

2012-03-23 at 14:35:24 // http://cjs.blogg.se/

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback