slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Spökbakelse till Halloween - Ghost Pastry for Halloween

Published: 2012-10-31 at 16:01:00
 En enkel spökbakelse, kan du göra muffins så kan du göra den här!
Låter det som en bra deal? Det enda du egentligen gör, som skiljer sig från en vanlig muffins, är att du täcker (spacklar) den med vispgrädde och täcker den med en bit sugarpaste. Sugarpaste påminner om marsipan och vill du använder du marsipan istället.
 
  Enkelt och kräver ingen perfekt hantering av fondanten eftersom den SKA vara veckad i nederkant.
Perfekt bakelse till halloween vill säga och till och med något du kan göra tillsammans med barnen. Deras egna spökbakelser!
 
Såhär gör du din egen halloweenbakelse!
 
 SPÖKBAKELSE/SPÖKCUPCAKE
6 st
Ugn:200 grader
 
Muffins:
150 gram smör, rumstempererat
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Fyllning:
0,75 dl Jordgubbssylt
0,5 pkt Philadelphiaost
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
 
Att täcka muffinsen:
5 dl Vispgrädde
400-500 gram Vit sugarpste
Lite Svart sugarpaste till ögon
Ätbart Lim

HOW TO?

1. Blanda ingredienserna till fyllningen, utom jordgubbssylt, sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ihop det reumstempererade smöret med sockret. Blanda därefter ner äggen och fortsätt vispa tills blandningen blivit fluffig.

3. Vänd ner mjölken och vaniljsockret i smeten. Blanda därefter mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt tills smeten är slät.

4. Fyll muffinsformar med 3/4 smet, klicka därefter i en klick philadelphiakräm och jordgubbssylt i muffinsen.

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter  eller tills de fått färg. Låt svalna på galler.
 
6. Vispa grädde hårt, ta bort pappret på muffinsen och spackla den med grädde, gör toppen oval. Ställ sedan in i kylskåpet och låt stå i 30 minuter.
 
7. Kavla ut sugarpasten eller marsipanen ca 3 mm tjock cirkel, skär gärna kanterna jämna med en pizzaskärare eller kniv innan du täcker muffinsen. Pensla insidan av sugarpasten med smör och täck sedan din muffins med sugarpaste. Det gör inget om den blir lite ojämn, spöket är ju "veckat" längst ner vilket gör den perfekt för ett första provapå sugarpaste-projekt. Gör en muffins i taget. Dekorera med svart sugarpaste som ögon. Jag klistade fast mina med ätbart lim.
 
Lycka till!
 
 
OBS! "Mjöla" bordet som du ska kavla ut sugarpsten på med maizenamjöl så att den inte fastnar. Smöret som penslas på insidan fungear som en barriär mot grädden för att förhindra att sugarpasten smälter, ska du äta dem på en gång behöver du inte bry dig om det. Sugarpaste kan du handla från nätet eller exempelvis Panduro, det går även bra att använda marsipan. Ätbart lim finns också på nätet eller på Panduro.
 

Kommentarer - Comments
Jenny

Så söta :)

Svar: Tack!! Och riktigt god också!! :D
Mary

2012-10-31 at 16:54:31 // http://somethinglikeu.blogg.se
Anna

Fint! Känns bara lite sött med allt detta runt :P

Svar: Tack.. Sugarpste är som marsipan och den är alltså inte sötare än prinsesstårta. Men den är det ju inte alla som gillar heller. Vill man inte äta all sugarpaste gör man inte det, det är bara att peta bort inte mer komplicerat. Jag tycker att en liten mängd är ok.
Mary

2012-10-31 at 17:13:37
Fredrik Larsson

Men vad GALET snyggt. Leila Lindholm kan ju gå och ta sig i sin kitchen aid. xD

Svar: Hahahaha...satte kaffet i halsen när jag läste din kommentar *asg* Tackar för komplimangen!
Mary

2012-10-31 at 21:15:17 // http://www.fredlarsson.blogg.se
Mårtenssons kök

Så söta så, smart med jordgubbssylten som fyllning - då blir det ju lite effektfullt när man tar ett bett också!

Svar: Men eller hur, lite så jag tänkte!
Mary

2012-10-31 at 22:33:34 // http://martenssonskok.blogspot.com
Sophie

Oj vad duktig du är!

Svar: Tack! :)
Mary

2012-11-01 at 20:19:47 // http://interiorstockholm.com
Obej

Såg himla gott ut :)

Svar: Det var det, mkt enkel bakelse!
Mary

2012-11-02 at 02:28:59 // http://obej.blogg.se
Elin

Vilket sött lite spöke! =)

Svar: HIhi, tack ;) MMm..buuuu!
Mary

2012-11-02 at 09:21:45 // http://www.fluffmonster.blogg.se
Elin - AgnesAmelia

Blir glatt häpen och överraskad varje gång jag tittar in på denna blogg. Så fina saker.

Elin

Svar: Tack söta du :)
Mary

2012-11-02 at 17:03:12 // http://www.agnesamelia.se
Emelie FOTO

läckra!

Svar: Tack!! :D
Mary

2012-11-09 at 20:19:02 // http://emeliesverin.blogg.se/
Sanna

Dem är jätte söta! :D Jag funderade på, om man tar smörkräm istället för grädde, behöver sugarpasten fortfarande penslas med smör på insidan? =)

Svar: Tack! Om du tar smörkräm under behöver man inte pensla med smör, då är det bara att lägga på sp'n. Lycka till!
Mary

2013-09-25 at 17:32:01

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback