slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Vanilj- & Kokospannacotta med Vaniljgratinerade Nektariner - Vanilla & Coconut Panna Cotta with Vanilla Gratinated Nectarines

Published: 2012-10-07 at 16:56:00
 
Just nu är det en hel del hostande, nysande och snörvlade hemma hos oss. Jag vet ärligt talat inte vad som pågår eftersom jag och mannen nästan aldrig är förkylda, än mindre samtidigt. På de 6,5 åren vi varit tillsammans har vi kanske varit ordentligt förkylda 3-4 gånger var och aldrig samtidigt. Men när man befinner sig i det där ynkliga och snoriga tillståndet efterfrågar iaf vi mjuka, lena efterrätter och mycket varmt thé. Därför har vi gottat oss hela helgen med ett gäng filmer och ljuvlig pannacotta och vaniljgratinerade nektariner.
 
Det var ganska okej det med kom vi fram till mellan allt hostande.
 
Men nog om det, det här är inte ett inlägg om förkylning, så klart.
Men om ljuvliga höstefterrätter och innemys medans höstlöven färgar sig gula och röda.
 
Servera gärna pannacottan kall men lägg på nektarinerna medan de fortfarande är lite varm-ljumna. Ringla över lite vaniljsockerlag och du är "good to go".
 
Här kommer receptet godingar, hoppas ni klarar er utan förkylningar!
 
RECEPT - VANILJ- & KOKOSPANNACOTTA med VANILJGRATINERADE NEKTARINER
4 port
 
3 nekatriner
1 dl socker
1 dl vatten
skalet från en urskrapad vaniljstång (inanmätet används i pannacottan)
 
5 dl vispgrädde
innanmätet ur en 1/2 vanliljstång
0,75 dl kokosflingor
2 msk strösocker.
2 gelatinblad
 
 
HOW TO?
 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm långsamt upp grädde, socker och innanmätet från 1/2 vanijlstång tills det börjar koka. Dra bort kastrullen från plattan, häll grädden genom en sil så att kokosflingorna filtreras bort och låt grädden sedan svalna något innan du rör ner de urkramade gelatinbladen.
 
2. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och rör tills pannacottan svalnat. Ställ in i kylen över natten, eller i fem timmar, för att stelna.
 
3. Dela nektarinerna i 2 delar och lägg med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Dela vaniljstången (utan innanmätet) i 6 mindre bitar och blanda med socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka upp och låt sedan koka ca 30 sekunder. Ringla över sockerlagen över nektarinerna. Gratinera dem längst ner i ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.
 
4. Ta fram pannacottan ur kylskåpet. Dela nektarinerna i mindre bitar, toppa pannacottan med frukten, ringa lite sockerlag över och dekorera med en bit vaniljstång.
 
Njut! 

Kommentarer - Comments
Sofia - Hildas hem

Så trist att vara sjuka ... fast det låter ju lite mysigt ändå att ni är sjuka samtidigt :)

Det ser väldigt gott ut, de där nektarinerna ...

Hoppas att du snabbt kryar på dig!
Kram Sofia

2012-10-07 at 17:02:51 // http://www.hildashem.se
Mårtenssons kök

Fler som drabbades av basiluskerna som for runt under förra helgen, märker vi. det verkar som vi är flera som blivit förkylda, trist...
Men klart man ska pigga upp sej med gott i magen, fattas bara!

Krya på er, båda två!

Svar: Ja...kanske vi fick för mkt frisk havsluft :P *fniss* Ja..gott i magen gör mig alltid lite piggare och friskare :P Hoppas ni mår bra! Kram från oss
Mary

2012-10-07 at 17:49:10 // http://martenssonskok.blogspot.com
Bonnie

Åh men gud vad gott!

Svar: Tack!! och jo..det var det!
Mary

2012-10-07 at 18:12:09 // http://bouchons.blogg.se
Karoline

Tittar in i din fina blogg och säger hej...

Krya på dig!!!

KRAM Karoline

Svar: Tack! Hoppa du tittar in ígen! :D Kram Mary
Mary

2012-10-07 at 18:32:43 // http://karolinezier.blogspot.se/
Emschen

Krya på er!

Kram

Svar: Tack söta! Kram... btw..när drar du med dig Katarina, Tindy å annat löst folk til Sthlm??;)
Mary

2012-10-07 at 19:55:28 // http://emschen.se
Marja - Baka Sockerfritt

Hoppas ni kryar på er! Jättefin efterrrätt, ser väldigt festligt ut!

Svar: Tack, vi mår lite bättre :P Måste varit pannacottan!
Mary

2012-10-07 at 20:31:40 // http://bakasockerfritt.blogg.se/
creando

Alltså, snacka om medicin! Ser helt fantastiskt ut!

Kramar

Svar: Tack!! :D Det var bra medicin! Kram
Mary

2012-10-08 at 01:11:45 // http://creando-kicki.blogspot.com
dianasdrömmar

Här härjar bacilluskerna med.Gud så gott det där såg ut kram fina /Diana

Svar: Du..det va sjukt gott! :D
Mary

2012-10-08 at 07:06:03 // http://xn--dianasdrmmar-cjb.se/
Lotta i Två små kök

Mycket gott och ingen dålig tröst i förkylningstider. Panna cotta, nektariner och min absoluta favorit. kokos...

Kan det ha blivit för mycket havsluft :-)

Krya på er båda två!

2012-10-08 at 09:31:41 // http://www.lottakruse.blogspot.com
sara - thefashionbakery

Älskar verkligen din blogg! Härliga bilder och så himla mycket gott!

Krya på er!

Svar: Tack söta rara du!! :D Blir jag så glad av att läsa!! Stor kram till dig
Mary

2012-10-08 at 10:59:04 // http://thafashionbakery.blogg.se
Kaksmulan

Usch stackare! Hoppas det inte var mina baciller som flög på er. Jag repade mig snabbt men du är det dags igen ;(. Men visst känns det lite bättre om man får äta lite gott och snäll mat. Tror att jag skulle må lite bättre av en bit av gårdagens äpplepaj med massa vaniljsås ;). Krya på er!! Kram

Svar: Nej nej, inte alls.. Mina symptiom komer mkt senare så det är def inte dina basilusker ;) Ja men visst gör man, och ja..kalrt du mår bättre av lite äppelpaj! Jag hoppas du unnade dig det! :P Kram och mannen hälsar
Mary

2012-10-08 at 11:15:18 // http://kaksmulan.se
Lisa

Det här ska jag absolut testa.
Undebara bilder. Som alltid!

Svar: Tack söta!!
Mary

2012-10-10 at 20:18:40 // http://lisoball.bloggplatsen.se
Anna

Ser muums ut!

Svar: Tack! Det var mums!
Mary

2012-10-24 at 11:41:41

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback