slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Choklad på Sked - Chocolate on a Spoon

Published: 2012-09-19 at 19:17:00
 
Höst månaden är som bekant här och det är lika bra att göra det bästa av det.
 
Jag är inte en av de som hatar hösten, tvärt om! Jag passar istället på att pyssla med långkok, gå på skördemarknader, plocka kastanjer och annat mat- och pysselrelaterat.
 
Det här är lite trixigt att få till men väl värt det när du lyckas. Antingen ger du bort det i present kanske med lite cellofan runt om så att chokladen skyddas eller så serverar du den tillsammans med varm mjölk så att varje gäst själv kan välja ut sin sked till den varma chokladen.
Ja, för ni hänger med va?
Varm mjölk (och kanske något alkoholhaltig för de vuxna) + choklad på sked = varm choklad.
Perfekt en sen höst- eller vinterkväll!
 
Hur gör man då? Ja, enklare än så här kan det faktiskt inte bli!
 
 
HOW TO?
 
1. Smält chokladen, temperera gärna för att fint och blankt resultat!
 
2, Häll den smälta chokladen i skeden och låt stelna. Det är viktigt att skeden hålls rak, annars har du choklad över hela bänken.
 
3. När chokladen börjar stelna, strö strössel på chokladen som dekoration.
 
Klart!

Kommentarer - Comments
Mårtenssons kök

Alltså, det var ju en så häftig idé och så snyggt! Bara att ge sig ut på loppisjakt och leta fina gamla skedar, vilken bra gå-bort-present!

Svar: tack!! ja ut med er! det finns ofta små udda skedar där ute som går att fylla med ljuvlig choklad! kram
Mary

2012-09-19 at 19:58:14 // http://martenssonskok.blogspot.se/
lingon

Ljuvligt, ljuvligt!

Svar: Hihi, tack!!
Mary

2012-09-19 at 20:28:31 // http://lingonberrie.se
Amy's piece of cake

Jag har gjort detta i somras... men jag tänkte spara mitt inlägg till jul för det passar tills dess tycker jag :) Jodå, ibland är ja förutseende gällande bloggen!

Svar: Hihi, vetdu..det tänkte jag med först :P Men sen så kom jag fram till att äsch vadå ,det är höst, folk är lite småtrötta å deppiga redan. Vi behöver cohklad, mer choklad åt folket! ;) Bra att va förutseende å planera, annars går det ju inte med ett heltidjobb!! kram
Mary

2012-09-19 at 20:31:07 // http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Helena

Åh,vad fint att ge bort en sked med choklad...eller till sig själv en kulen höstkväll!

Svar: Men eller hur! Till sig själv lät som en ypperlig idé *fniss*
Mary

2012-09-19 at 20:34:51 // http://baklust.blogg.se
Malin - Stjärnflocka

Underbart!!! :)
Hahaha!!! Det blir inköp av minst 100 skedar! Börjar tycka att chokladen behöver varieras...
Kram på dej!

Svar: Hahaha, jaaa köp köp köp! :P Kram fina du
Mary

2012-09-19 at 21:31:46 // http://www.stjarnflocka.blogg.se
mingalnavra

Åhh vad jag tycker om dig! Varför bor du inte närmre? :O( Jag hejar på dig massor i "göra slag i saken"! Spännande!!

Ja Stockholm ska bli av. Om så ska bli att jag åker själv! Måste bara få träffa dig igen. O att få strosa runt i Stockholm med dig, det vill jag :O))

Kram!

Svar: Ja fasiken sötnöten, varför bor vi inte närmare. Du bor ju i helt fel del av landet, skärpning!! ;) *krama* Ja det hoppas jag verkligen det blir, å det bestämdaste! Nu..nyss kanske till och med!! :P Kraaaam
Mary

2012-09-20 at 16:30:33 // http://mingalnavra.wordpress.com/
Jennifer

Jag älskar hösten!
Så fina bilder som vanligt, och det var ju en rolig idé :). Kram Jennifer

Svar: Tack snälla!! Kram
Mary

2012-09-20 at 20:24:10 // http://wwwmittlivsomjag.blogspot.com
Paulina

men vänta nu, det är ju jättesött verkligen, men ack så mycket disk det blir. Hur många skedar går det åt på en kväll kära du? ;)
Kramar

Svar: Hahaha, mjae inte så mkt disk faktiskt.. Inte mer än normalt hos oss men å andra sidan går vår diskmaskin varm ungefär hela tiden! :P Men kom igeeeeen Paulina, choklad på sked..det är ju värt det!! *fniss* ;) :P Kram
Mary

2012-09-20 at 21:30:42 // http://oredssons.blogspot.com
Emschen

Gud så sött! Nu önskar jag att vi skulle ha en middagsbjudning här hemma snart! :)
Kram

2012-09-25 at 21:58:36 // http://emschen.se

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback