slide show

Madebymary made by mary matblogg

recept inspiration bakning efterrätter fotografering styling

Gräddig Kantarellpasta med Salladslök & Chili

Published: 2013-03-06 at 15:50:00
Sponsrat inlägg i samarbete med blogg.se & touchoftaste. 
 
Bra lunch är jätteviktigt för mig, för att orka och för att (ärligt talat) inte äta mig mätt på cupcakes och glass, men ibland hinner man bara inte med att köra långkok och baka surdegsbröd, tid eller ork finns inte där helt enkelt. Någon annan som känner igen sig? Då är det bra med bra och fräsha gennvägar, för ärligt talat, en snabb pizza eller eller hamburgertallrik ger mig total matkoma och sen, ja sen blir det inget gjort resten av dagen. 
 
Därför blev jag supertaggad när blogg.se och touch of taste undrade om jag ville prova på deras såsreduktioner! Reduktionerna finns i smakerna kantarell, whisky, peppar och rödvin/marsala. Sagt och gjort, här kommer ett av mina favoritrecept just nu, enkelt att göra, bra råvaror och riktigt ljuvligt gott! Gräddig kantarellsmak i kombination med färska champinjoner, krispig salladslök, litet sting av chili, och det som alltid lyfter en vanlig vardagslunch: färska kryddor i form av färsk bladpersilja. 
 
Vill du göra lyxigare variant: använd färska (eller frysta om det finns i din frys..jag ska använda min till helgen) kantareller och färsk kycklingfilé, toppa med söta körsbärstomtater och ett glas vin och middagen är klar!
 
 
Gräddig Kantarellpasta med Salladslök & Chili
3-4 port
 
1 kantarell såsreduktion från Touch of Taste
2,5 dl mellan- eller vispgrädde (el valfri grädde, ex matlagningsgrädde)
8 normalstora champinjoner
4 salladslökar 
1/2 röd chili
1 msk finhackad färsk bladpersilja
ca 0,25 tsk salt
raps- eller matolja till stekning
 
Pasta för 3-4 pers
Olivolja
Salt
 
HOW TO?
 
1. Sätt på pastavattnet, så mkt som krävs för den pasta du tänker koka, salta vatten och ringla ner lite olivolja.Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Under tiden: tillaga pastasåsen. 
 
2. Skölj grönsakerna och borsta champinjonerna rena. Strimla salladslöken och skiva champinjonerna tunt. Smaka försiktigt på en liten bit chili för att känna styrkan, det kan variera väldigt, anpassa mängden chili efter hur stark den är, finhacka chilin. 
 
3. Fräs chili och salladslök (spara lite till garnering) mjuka på medelhög värme, det ska inte ta färg, och tillsätt champinjonjerna och stek tills de är mjuka, salta. 
 
4. Rör ner såsreduktionen och grädden och låt puttra ihop någon minut. Rör ner den finhackade bladpersiljan och dra stekpannan från plattan. Tillsätt pastan i pastasåsen och rör runt så att all pasta täcks. 
 
Servera pastan i djupa tallrikar, toppa med lite krispig färsk salladslök och lite finhackad bladpersilja. 
 
Lycka till!  
 

Kommentarer - Comments
Sofia - Hildas hem

Mmmm, så gott det ser ut. Jag påmindes också nu att jag har en påse frysta kantareller i frysen. Det får nog bli något sånt här ikväll :)

Kram Sofia

PS. Supersnygga bilder också! :)

2013-03-06 at 16:11:15 // http://www.hildashem.se
Gott

Gud, vad gott det ser ut. Måste prova såserna!

2013-03-06 at 19:31:00
Minna

Det där ser galet gott ut! Ska testas nån dag!

2013-03-06 at 19:52:02 // http://kalasigt.wordpress.com
Sofia

Ser gott ut :-D

2013-03-06 at 20:09:16 // http://www.acordingtosofia.blogg.se
Hanna // My Residence, om hus och hem

Ser gott ut!

2013-03-06 at 20:24:14 // http://myresidence.blogg.se
Amanda Larsson

Åh, vilket perfekt recept som lätt kan lyxas till inför helgen :) Fantastiskt inbjudande bilder också!

2013-03-06 at 21:18:31 // http://margona.blogg.se/
Vardagsmat a la Jess

Det ser fantastiskt gott och fräscht ut! Pastarecept kan man verkligen aldrig få för många av! :-)

2013-03-06 at 22:54:43 // http://vardagsmatalajess.blogg.se
Malin Bengtsson -Iorganize-

Ser jättegott ut! Och som vanligt underbara bilder!

Kram Malin

2013-03-07 at 13:09:23 // http://www.iorganize.se
Sara

Jag försökte kommentera på ditt inlägg om dulce de leche och hasselnötsglassen, men det gick inte! Tänkte bara säga att den har fått betyget "godaste glassen jag ätit" av fyra personer i vår vänskapskrets hittills! Din blogg är sjukt fin! Skulle vilja att du tipsade lite om vart du hittar all fin rekvisita till dina serveringar, försöker leta efter något fint (skål eller mugg) att servera glass i som inte är så stora. Om man får önska det vill säga ;)

2013-03-09 at 00:17:57 // http://finaprickar.blogspot.com
ElisabethT

letade mig galen efter denna reduktion i helgen, jag ville göra pastarätten, hittade den inte i min affär hemma... :O(
Tog kantarellfond istället, "man tager vad man haver"
Det blev så gott. Alla i familjen gillade rätten. Enkelt att tillaga, såg fint ut för ögat och smakade fantastiskt.

TACK!

2013-03-11 at 15:59:44 // http://kapverde.blogg.se
Linda på Brogatan

Det här måste jag testa. Håller på att introducera mer vegetariska rätter, men barnen är tveksamma. Detta skulle nog kunna gå hem!!

//Linda

2013-03-11 at 19:32:17 // http://www.brogatan.blogspot.com
Sara - Hold on be strong

Gott!

2013-03-16 at 00:28:03 // http://saraleasofia.blogg.se

Leave a comment:

Name:
Remember Me?

E-mail: (not published)

URL/Blog Adress:

Comment:

Trackback